Здравословният био зехтин

С гарантирано естествено съдържание на полифеноли от над 750 mg/kg, немската компания Cellavent Healthcare GmbH три пъти надвишава здравната стойност (от 250 mg/kg).

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО

ЕТО КАК ДЕЙСТВА ЗДРАВОСЛОВНИЯТ ЗЕХТИН

O’Liv PLUS, O’Liv DAILY

Многобройни проучвания вече потвърждават, че зехтинът е здравословен. Той дори има свои собствени здравни претенции, които конвенционалните продукти на пазара не притежават. Причината за това е, че те дори не достигат необходимите стойности на полифенолите (>250 mg/kg).

O’Liv PLUS, O’Liv DAILY зехтинът на вашето здраве!

С гарантирано естествено съдържание на полифеноли от над 750 mg/kg, немската компания Cellavent Healthcare GmbH три пъти надвишава здравната стойност (от 250 mg/kg). Фирмата е високо ценена и е една от малкото, на които е разрешено да използват здравната претенция за качество.

„Една супена лъжица (10 ml.) на ден вече ефективно предпазва от оксидативен стрес!*“

Здравната претенция се присъжда от Европейския орган за безопасност на храните EFSA и описва особено високата здравна и научно документирана полза.

Този положителен ефект се проявява при дневен прием на поне 5 mg хидрокситирозол (съдържащ се в 20 g зехтин / 250 mg полифеноли). Това се постига само с една супена лъжица O’Liv (10 ml. / 6 g).

с какво са полезни O’Liv PLUS и O’Liv DAILY?

• Полифенолите от зехтин помагат за предпазване на липидите в кръвта от оксидативен стрес (EU VO 432/201).

• Омега-6 (линолова киселина) помага за поддържане на нормални нива на холестерола в кръвта.

• Замяната на наситени мастни киселини с ненаситени мастни киселини помагат за поддържане на нормални нива на холестерола в кръвта.

• O’Liv PLUS съдържа най-малко 5 mg хидрокситирозол, тирозол или техни производни. Положителните ефекти се постигат с дневен прием на 10 ml.

Съдържанието на полифенолите прави разликата

Какво всъщност представляват полифенолите на зехтина?

Здравословно природно съкровище

Полифенолите са фитохимикали, които се намират в маслините и в полученото от тях масло, но също и в различни видове плодове и зеленчуци. Те са отговорни не само за цвета и вкуса, но и за ползите за здравето.

Намаляване на оксидативния стрес за защита на липидите в кръвта

Какво представляват кръвните липиди?

Кръвните липиди са по-прост термин за така наречените липопротеини. Това са комплекси, които транспортират мазнините в кръвта. Те включват i.a. „лошите“ ниски и „добри“ липопротеини с висока плътност (LDL и HDL). В допълнение към тези две, общият холестерол и триглицеридите също принадлежат към стойностите на липидите в кръвта. Холестеролът се среща само при хора и животни. Растенията или растителните масла не съдържат холестерол.

Каква е защитата на липидите в кръвта от окисляване?

Ако „лошият“ LDL холестерол се окисли, това може да доведе до поредица от реакции в тялото и в най-лошият случай до отлагания в кръвоносните съдове. Свободните радикали, участващи в окисляването, могат да бъдат спрени ефективно от полифенолите на зехтина. Те също така поддържат функцията на „добрият“ HDL холестерол, който транспортира излишният холестерол до черния дроб.

Как се образуват свободните радикали?

Свободните радикали се образуват, когато организмът е изложен на стрес, токсини от околната среда или нездравословен начин на живот. Те също са естествен страничен ефект от стареенето. Човешкото тяло използва ензими и антиоксиданти за борба с оксидативния стрес, който се причинява от твърде много свободни радикали. С течение на времето оксидативният стрес може да доведе до възпаление и хронични заболявания.

Богати на антиоксиданти и мастни киселини

O’Liv PLUS 

В сравнение с други маслини, O’Liv PLUS се характеризира не само с изключително високото си съдържание на полифеноли, но и с 50 пъти по-високото съотношение на антиоксиданти.

Освен това O’Liv PLUS оптимално ви снабдява с ценните мононенаситени мастни киселини омега-3 (ALA), омега-6 и омега-9, с естествени биоактивни хидрокситирозол и тирозоли, без добавки или консерванти за оптимално запазване на вашето здраве.

O’LIV PLUS – най-висококачественият зехтин, който може да се предложи на пазара

Най-чисто качество

Обработен веднага след прибиране на реколтата според най-високите стандарти за качество.

Целта: да се осигури добавената здравословна стойност на зехтина по естествен начин.

Нежна обработка

Студено пресовано с редукция на кислород и допълнително обработено с механични процеси. Това означава, че хранителните вещества са в най-добрата си бионалична форма.

Висока концентрация

Всяка бутилка O’Liv PLUS съдържа поне 50 пъти повече антиоксиданти от конвенционалния зехтин и висока концентрация на полифеноли (750 mg/kg).

Опазване на биоразнообразието

Зехтинът на немската компания Cellavent Healthcare GmbH O’Liv PLUS идва от естествена маслинова горичка в Гърция и благоприятства живота и здравето на птиците. Зехтинът е без пестициди, органично сертифициран и без ГМО.

Производство, което прави разликата

Немската компания Cellavent Healthcare GmbH използва само благороден сорт Коронейки, който се бере ръчно по време на максимално съдържание на полифеноли през деня.

Съгласно най-високите сертифицирани стандарти за качество, маслините са студено пресовани с редукция на кислород и се обработват чрез механични процеси (центрофугиране).

Непосредствено след обработката зехтинът се охлажда до 7 °C и се предпазва от окисляване до изпращането му. Това е единственият начин, по който всички полезни за здравето съставки наистина могат да бъдат запазени.

Удобен за птици – Повече от просто органичен зехтин

Всяка година няколко милиона пойни птици умират по време на беритбата на маслините в районите на отглеждане, Испания, Италия и Португалия. Това се дължи главно на комбайните, които карат през нивите през нощта и улавят птиците по дърветата.

Но това не трябва да е така!

Как се произвежда зехтинът в хармония с природата?

O’Liv PLUS се произвежда в Гърция, където се използва много традиционен, щадящ животните процес на прибиране на реколтата, който не вреди нито на тях, нито на природата.

Зехтинът за защита на кръвоносните съдове от оксидативен стрес само с една супена лъжица (10 ml.) дневно.

Използвайте уникалните свойства на O’Liv Plus и O’Liv Daily

Предимствата са големи за вашето здраве:

Ултра висок фенол: Най-малко 750 mg/kg полифеноли

50 пъти повече антиоксиданти от обикновените зехтин

Богат на ненаситени мастни киселини: омега-3, омега-6 и омега-9

Съдържа важните биоактивни молекули: хидрокситирозол и тирозоли

100% веган, органичен зехтин от първо качество (био органичен екстра върджин зехтин), без изкуствени добавки, без генно инженерство

O’Liv Daily – Органичен екстра върджин зехтин с високо съдържание на феноли

За производството на O’Liv Daily се използва рядък, но високо ценен сорт маслини: Koutsourelia.

Отглеждат се в района на Ахая в Гърция, където се берат ръчно от самото начало. Това позволява на немската компания Cellavent Healthcare да гарантира, че птиците в месността няма да бъдат наранени от комбайни. Освен това фирмата се въздържа от използването на синтетични и химически пестициди, като по този начин запазва биоразнообразието в маслиновите горички.

Leave a Comment

Shopping Cart