Защо био?

Защо да купуваме немски органични хранителни добавки и био продукти от природата за здравословен начин на живот?

Хранителните вещества, които можем да намерим са толкова разнообразни, колкото е и растителният свят на земята. От една страна вида органични съединения известни като витамини, а от друга страна неорганичните минерали. И двата вида продукти са от съществено значение за нашия метаболизъм, за да може тялото ни да функционира нормално. Немското качество е безспорен лидер в цяла Европа, контрола и произхода на съставките на нашите продукти надхвърлят над три пъти здравните притенции в целия ЕС и отговарят на най-високо качество с изключителни ползи за здравето.

Натуралните продукти са по-добри за Вашия организъм

Сертифицираните био или натурални продукти не съдържат синтетични пестициди, хербициди и генетично модифицирани организми. В състава им няма и вредни добавки, например нефтени восъци, консерванти и изкуствени химикали. Продуктите, резултат на контролирано биологично производство, са напълно здравословни и естествено добити от природата.

Натуралните продукти за красота имат по-благотворно действие

Козметичните продукти са като храна за кожата. Природата предлага голямо разнообразие от съставки от растителен или минерален произход с редица специфични, полезни свойства. Те дават възможност да се създаде голяма група от ефективни продукти, с които да се грижите за здравето и красотата си.

При био козметиката помощни вещества обикновено са: растителни масла и мазнини (зехтин, кайсии…). Естествено активни съставки: масло, екстракти, хидроалкохол, растения, етерични масла. Тези продукти естествено се абсорбират по-добре от организма и нямат странични ефекти върху здравето.

Натуралните продукти за красота са щадящи за околната среда

При биологичното земеделие не се използват синтетични химикали и торове, тъй като те имат деструктивен ефект върху водата, почвата и здравето. Органичните растения се отглеждат без използването на генетично модифицирани организми (ГМО), защото те са сериозна заплаха за човешкото здраве и околната среда. Поради тази причина грижейки се за собственото си здраве допринасяте и за защитата на нашата крехка екосистема.

Разрешено е използването на съставки, идващи от животинска продукция – мед, например, но е абсолютно забранено използването на животински екстракти или опити върху животни.

Използвайки био продукти, съдействате за опазването на чистотата на водата, почвата и въздуха, които от своя страна влияят върху здравето Ви.

Природосъобразният живот не е каприз, а отговорност към себе си и околната среда.

Изберете Pureroots, защото предлагаме изключителни немски продукти с гарантиран произход, контролирано качество, директно от фабриките на производителите в Германия.

Shopping Cart