Био Зехтини O’Liv
Понижава холестерола и предпазва кръвните липиди
Благодарение на силно концентрираните полифеноли в зехтина
Нашите био зехтини с ултра високо съдържание на полифеноли >750 mg/kg. – три пъти надвишават здравните стойности от >250 mg/kg. Само много малко зехтини в света постигат тази най-висока стойност и изключителните ползи върху здравето. Многобройни проучвания вече потвърждават, че зехтинът е здравословен. Той дори има свои собствени здравни претенции, които конвенционалните продукти на пазара не притежават. Причината за това е, че те дори не достигат необходимите стойности на полифенолите >250 mg/kg. В сравнение с други зехтини, органичните O’Liv се характеризират не само с изключително високото си съдържание на полифеноли, но и с 50 пъти по-високото съотношение на антиоксиданти. Освен това O’Liv оптимално ви снабдява с ценните мононенаситени мастни киселини омега-3 (ALA), омега-6 и омега-9, с естествени биоактивни хидрокситирозоли и тирозоли, без добавки или консерванти за оптимално запазване на вашето здраве. Биофункционалните O’Liv са специални органични необработени зехтинови маслинови масла, богати на полифеноли, които понижават холестерола** и предпазват липидите в кръвта от оксидативен стрес*.
Защо препоръчваме зехтинът O’Liv?
Официални здравни обещания
*Полифенолите в зехтина помагат за защитата на кръвните липиди от оксидативен стрес. (Регламент на ЕС 432/2012)
**O’Liv PLUS съдържа най-малко 5 mg хидрокситирозол, тирозол или техни производни. Благоприятните ефекти се постигат при прием на 10 ml от този продукт дневно и като част от здравословна и балансирана диета.
***Омега-6 (линолова киселина) допринася за поддържането на нормални нива на холестерол в кръвта. (Регламент на ЕС 432/2012)
Замяната на наситените мастни киселини с ненаситени мастни киселини в диетата помага за поддържане на нормални нива на холестерола в кръвта. (Регламент на ЕС 432/2012)
Здравословно природно съкровище
Какво представляват полифенолите в зехтина?
Полифенолите са вторични растителни вещества, които се намират в маслините и маслото, получено от тях, но също и в различни видове плодове и зеленчуци. Те отговарят не само за цвета и вкуса на храната, но и за нейните ползи за здравето. Колкото повече полифеноли съдържа, толкова по-здравословен е зехтинът. Повечето маслинови масла обаче съдържат ниски нива на полифеноли, които са от малко значение за здравето. Официални здравни претенции могат да бъдат направени само, ако нивото е над 250 mg/kg.
Показване на 2 резултата