Био Йод – Phytholistic

Органичният Йод Phytholistic е чисто натурален от органични кафяви водорасли – оптимално концентрирани веган йодни капсули. Без изкуствени добавки на немската компания Cellavent Healthcare – 180 капсули натурален йод за 6 месеца

Йодът е основен микроелемент, който е незаменим за човешкия и животинския организъм. Веществото, което е естествено разтворено предимно в морска вода, не може да се синтезира от самия организъм, за разлика от неесенциалните аминокиселини например, така че трябва да се приема чрез ежедневната диета. За човешкото тяло йодът е важен за щитовидната жлеза, мускулите, слюнчените жлези и очите. Фитолистичният йод се произвежда от органични кафяви водорасли и се прави без синтетични пълнители или добавки. Капсулите са изработени от целулоза и са подходящи за вегани. Освен това продуктите са без изкуствени добавки и без лактоза.

Фитолистичният йод се основава на естествен екстракт от кафяви водорасли от чисто органично отглеждане и има висока бионаличност. Фитолистичният йод е създаден по такъв начин, че да се усвоява оптимално от организма. Благодарение на растителния йоден комплекс се гарантира, че голяма част от йода действително достига до щитовидната жлеза и недостигът е ефективно предотвратен. За разлика от естествения йод, свързан с протеиновите градивни елементи, неорганичният йод, свързан с натрий или калий, който се съдържа в много продукти, не се среща в природата. (ляво изображение).

Химико-синтетичните препарати често се сглобяват чрез сравнително евтин процес. Йодът се среща в природата изключително в неорганичен вид. В химическите препарати йодът се комбинира с други елементи, които имат съединение, като калий или натрий, което след това става това, което е известно като натриев йодид. По време на този тип производство се губят голям брой съпътстващи растителни вещества (дясна фигура).

ОРГАНИЧНИ КАФЯВИ ВОДОРАСЛИ – ХОЛИСТИЧЕН ЙОД

Кафявите водорасли принадлежат към семейството на класическите водорасли и могат да нараснат до няколко метра. Кафявите водорасли растат отлично в умерени до по-студени води и са оцветени в кафяво до маслиненозелено поради високия дял на фукоксантин. Кафявите водорасли също често се използват в хранително-вкусовата промишленост поради разнообразието от растителни вещества. Можете да ги приготвите сурови на салата или варени като зеленчуци.

Едно естествено богато на минерали растение расте по бреговете на Хебридите: кафявото водорасло Ascophyllum nodosum, известно още като плетиво. Водораслите са събирани край Шотландия и използвани по различни начини от векове. Във фитолистичния екстракт водораслите блестят като устойчив и вегански източник на йод в естествената си форма и в органично качество.

Йод за вашето здраве

Йодът е особено важен в човешкото тяло за здрава и нормална функция на щитовидната жлеза. В допълнение, йодът също помага за производството на хормони на щитовидната жлеза. Друг положителен аспект, който йодът носи със себе си, е, че помага за поддържането на нормалното състояние на кожата. Йодът също така поддържа нервната система, енергийния метаболизъм и когнитивните функции на нашия мозък. Следователно йодът е важен компонент, който помага на тялото да остане здраво. Йодът също е основен компонент по време на бременност за майката и нероденото дете. Йодът има функцията да насърчава растежа и физическото и умствено развитие на детето.

Органично качество от Шотландските Хебриди

Суровината за нашия фитолистичен йод, който е особено богат на естествен йод, расте по каменистите брегове на Шотландските Хебриди. Поради хладното море, което се простира около островните групи, кафявите водорасли имат най-добрите условия за растеж. Летните температури от максимум 12-16 градуса го правят отлично място за развитие на кафяви водорасли. За да гарантираме високи стандарти за качество, ние обръщаме специално внимание на това да гарантираме, че суровините са органично отгледани по време на производството. За нас като компания също е много важно един устойчив процес да допринесе за реколтата. Ето защо ние не използваме изкуствени пълнители или помощни вещества, за да можем да ви предложим целия естествен спектър на растението.

ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ – Йодът подпомага производството на тиреоидни хормони и нормалната функция на щитовидната жлеза. Със 150 µg единици, 1 капсула покрива оптимално препоръчителната дневна нужда от йод.


ВЕГАН ЙОД – Органичните йодни капсули съдържат веган йод, който се основава на естествен екстракт от кафяви водорасли и се получава от богатите на минерали кафяви водорасли Ascophyllum nodosum.


БЕЗ ДОБАВКИ – За подобрена бионаличност на йод, ние използваме чисто растителни протеинови градивни елементи, за да предложим пълен йоден протеинов комплекс, без натриев йодид.


ОПТИМАЛНА ДОЗИРОВКА – С естествените си свойства и правилната дозировка, нашият безопасен йод е идеален за бременност и в ежедневието, както и при йоден дефицит.


ФАРМАЦЕВТИЧНО КАЧЕСТВО – Произведен в Германия. Органичен сертификат съгласно DE-ÖKO-006 контролен орган. Опакован в аптечен буркан за защита от светлина и окисление.

Shopping Cart