Очен Комплекс-ОФТА ПЛЮС

ПОДДЪРЖАЙТЕ ОСТРО ЗРЕНИЕ НА ВСЯКА ВЪЗРАСТ

Това е възможно с Ophta PLUS, комплексът за очи, който съчетава ползите от естествените каротеноиди лутеин и зеаксантин от цветовете на невен. Комплекс съдържащ витамини от група В и цинк за подобряване на зрението, оксидативния стрес и нивата на хомоцистеин.

ОФТА ПЛЮС
ОЧЕН КОМПЛЕКС

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ОПТИМАЛНО БИОНАЛИЧНИТЕ РАСТИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА ОТ ЦВЕТЯТА НА НЕВЕНА

Комплексът за очи Ophta PLUS съчетава три синергични начина на действие: Естествените каротеноиди лутеин и зеаксантин се извличат от цветя на невен. Комбиниран с високо бионаличен цинков бисглицинат и витамини B6, B9 и B12, които са дозирани разумно въз основа на текущи проучвания. Ophta PLUS помага за запазване на зрението, понижава нивата на хомоцистеин и предпазва от оксидативен стрес.

ОФТА ПЛЮС

НЕВЕН – ИЗТОЧНИК НА ЛУТЕИН И ЗЕАКСАНТИН

Невенът е известен още като Calendula officinalis. По-специално техните характерни оранжеви венчелистчета традиционно се използват терапевтично. Цветовете съдържат разнообразие от различни флавоноиди, тритерпенови сапонини, етерични масла и преди всичко каротеноиди. Последните включват и двете съединения лутеин и зеаксантин. Невенът се счита за особено богат източник и на двете съединения, което го прави добър избор за приготвяне на екстракти.

В Ophta PLUS се използва марковата суровина FloraGLO, която е използвана в известната и широко разпространена разработка на Националния очен институт – Age-Related-Eye-Disease-Study (AREDS).

ОФТА ПЛЮС – ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВИСОКО КАЧЕСТВО

МЯСТОТО НА НАЙ-ОСТРОТО ЗРЕНИЕ

Възприемането и обработката на визуална информация започва в задната част на окото. Жълтото петно ​​е мястото на най-острото зрение. Там ретината е с най-голяма плътност на фоторецепторите и се характеризира с жълт цвят.
Цветът е резултат от съхранението на каротеноидите лутеин и зеаксантин, които служат като антиоксиданти срещу свързания с ултравиолетовите лъчи оксидативен стрес и не могат да бъдат произведени от самото тяло.

UV радиацията води до образуването на така наречените свободни радикали в лутеалната макула. Този оксидативен стрес може да доведе до макулна дегенерация и увреждане на зрението в дългосрочен план.

Сложен сетивен орган

Нашите очи са един от най-сложните сетивни органи, способни да предават повече от 1 милион информация на нашия мозък всяка секунда.

Доброто зрение е нещо, което много хора приемат за даденост, но зрението ни непрекъснато намалява с възрастта поради промени в тялото ни. Според професионалната асоциация на офталмолозите 63% от всички хора, когато остареят, трябва да прибягват до очила.

Има различни мерки, за да поддържаме очите си здрави и да се предпазваме от заболявания като катаракта. Това включва балансирана диета, достатъчно сън и упражнения за релаксация като йога.

Автогенното обучение или спортовете за издръжливост могат да намалят очното налягане. Отказът от цигарите намалява и риска от различни очни заболявания.

Официални здравни данни, за които допринася Офта Плюс

 1. Витамин B12/ B6:
  … за нормалния енергиен метаболизъм
  … за нормалното функциониране на нервната система
 2. Витамин B12/ B6/ B9:
  … за нормалния метаболизъм на хомоцистеин
  … за нормалната умствена функция
  … за намаляване на стреса, умората и изтощението
 3. Витамин B12/ B6/ B9/ цинк:
  … за нормалната функция на имунната система
 4. Витамин B6:
  … за регулирането на хормоналната активност
 5. Фолат:
  … за нормалния синтез на аминокиселините
 6. Цинк:
  … за нормалния киселинно-алкален баланс
  … за нормалната когнитивна функция
  … за нормална плодовитост и възпроизводство
  … за нормалният метаболизъм на мастните киселини
  … за нормалният метаболизъм на витамин А
  … за запазване на нормалното състояние на костите/косата/ноктите/кожата

5 добри причини да се доверите на Ophta PLUS:


Натурален лутеин (20 mg) и зеаксантин (4 mg) от екстракт от невен

С бионаличен цинк като цинков бисглицинат (13 mg) и витамини B6 (1,4 mg), B9 (400 μg) и B12 (2,5 μg)

С марковата суровина FloraGLO® – клинично тествана и призната

С 5-метилтетрахидрофолат (Quatrefolic) активирана форма на фолиева киселина и метилкобаламин естествено срещаща се форма на B12

Нашият продукт е веган, без лактоза и глутен и без генно инженерство

Shopping Cart