MELAVENT PLUS Мелатониновия комплекс

Мелатонин със синергични растителни екстракти под формата на спрей

Биоактивен мелатонин със синергични растителни вещества

Melavent PLUS съчетава традиционно доказани растителни екстракти с биоактивен мелатонин в своята чиста форма. Пасифлора, валериана, маточина и лавандула винаги са били традиционно използвани за отпускане, успокояване и подобряване на цялостното здраве.

Мелатонинът спомага за облекчаване на субективното усещане за джет лаг (от 0,5 mg в дневната доза) и за съкращаване на времето, необходимо за заспиване (от 1 mg в дневната доза). Положителният ефект се получава, ако се приемат най-малко 0,5 mg мелатонин в първия ден от пътуването малко преди лягане и в първите дни след пристигането на дестинацията, което се постига с две впръсквания.

Джет лаг е физиологично състояние, което е резултат от промени в циркадните ритми на тялото, причинени от бързо трансмеридиално пътуване на дълги разстояния.

Пасифлора

Пасифлората (Passiflora incarnata) е увивно растение, известно с ефектните си лилави цветове. Използван е от индианците от векове за облекчаване на нарушения на съня и нервността. Техните цъфтящи части съдържат, наред с други, и флавоноиди и алкалоиди.

Валериана

Валериана (Valeriana officinalis) е растение, произхождащо от Европа и Азия, чиито корени традиционно се използват за облекчаване на проблеми със съня и тревожността. Съдържа различни съединения, включително валеренова киселина, която се счита за успокояваща.

Мелиса

Маточината (Melissa officinalis) е ароматно растение от семейството на ментата, което е родом от Южна Европа. Екстрактът от листата му традиционно се използва за успокояване и релаксация. Особено ценни са етеричните масла, които съдържа.

Лавандула

Лавандулата (Lavandula angustifolia) е растение, произхождащо от средиземноморския регион, известно с отличителния си аромат. Лавандуловото масло често се използва в ароматерапията за насърчаване на релаксацията и подобряване на съня. Съдържа линалол и линалил ацетат, съединения, за които се твърди, че имат успокояващи свойства.

MELAVENT PLUS – ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВИСОКО КАЧЕСТВО

Високодозиран мелатонин, разумно комбиниран с натурални растителни екстракти от пасифлора, валериана, маточина и лавандула

Мелатонин в своята чиста форма, високо бионаличен и биоактивен

Мелатонинът допринася за:

– за облекчаване на субективното усещане за джет лаг (от 0,5 mg в дневна доза)*

– спомага за съкращаване на времето за заспиване (от 1 mg в дневна доза)

Без никакви добавки и лесен за приемане

Произведен в Германия

Здравословен сън за по-добро качество на живот

Сънят е основна част от нашия живот и играе решаваща роля за нашето здраве. Позволява на тялото и ума ни да се възстановят и регенерират. Докато спим, протичат сложни процеси, включително обработка на спомени, регулиране на метаболизма и укрепване на имунната система.

Адекватната продължителност на съня и доброто му качество също са тясно свързани с нашето емоционално благополучие. Сънят помага за регулиране на нашите емоции и намаляване на стреса, което ни помага да се справяме по-добре с предизвикателствата на ежедневието. Добрият сън повишава нашата енергия, продуктивност и креативност и подобрява цялостното ни качество на живот.

Насърчете качеството на съня: 6 ежедневни съвета

1. Редовно време за сън: Опитайте се да си лягате и да се събуждате по едно и също време всеки ден, дори през уикендите. Това помага за регулиране на цикъла сън-събуждане на тялото ви.

2. Среда за сън: Осигурете тиха, тъмна и хладна среда за сън. Инвестирайте в добър матрак и възглавници, за да си осигурите комфорт.

3. Избягвайте екраните преди лягане: синята светлина, излъчвана от електронни устройства като мобилни телефони и компютри, може да наруши производството на мелатонин.

4. Упражнение: Редовната физическа активност може да ви помогне да заспите по-бързо и да подобри съня ви. Избягвайте обаче интензивна физическа активност преди лягане.

5. Диета: Избягвайте тежка храна, кофеин и алкохол преди лягане. Те могат да нарушат съня ви.

6. Техники за релаксация: практики като медитация, дълбоко дишане или йога могат да помогнат за намаляване на стреса и подобряване на качеството на съня.

Официални здравни претенции

Мелатонинът допринася за:

– Помага за облекчаване на субективното усещане за джет лаг

(от 0,5 mg в дневна доза)*

– спомага за съкращаване на времето за заспиване

(от 1 mg в дневна доза)

5 добри причини да се доверите на Melavent PLUS

✓ Висока доза мелатонин

✓ Синергична комбинация от растителни екстракти от пасифлора, валериана, маточина и лавандула

✓ Мелатонин в своята чиста форма, високо бионаличен и биоактивен

✓ Лесно усвояване и по-лесно записване

✓ Произведен в Германия

Shopping Cart