Куркума без пиперин- Acurmin Phytholistic

Био куркума постига 40-кратна бионаличност единствено чрез своите естествени вещества. Продуктът е първият холистичен екстракт от куркума в света от биологично високо качество.

Холистичната сила на куркумата, комбинирана в Acurmin Phytholistic. Нашите органични капсули от куркума предлагат пълния синергичен растителен спектър от прясна куркума в силно концентрирана форма с над 200 биоактивни вещества от куркума.

Хиляди години целият корен на куркумата лонга се използва в традиционната аюрведична медицина за различни заболявания. Междувременно многобройни научни изследвания са доказали ползите за здравето от куркумата.

Най-добрата изследвана съставка е куркуминът, който придава на куркумата ярко жълтия си цвят

Куркумата на известна още като корен от шафран, жълт джинджифил, напоследък се превърна в център на обществено внимание. Това се дължи главно на куркумина, който съдържа. В китайската и индийската медицина, куркумата или куркуминът за предпочитане се използват като добавка към ежедневния хранителен режим или дори като заместител на лекарства при лечение на заболявания. Куркумата също често се използва като част от превантивни мерки за укрепване и поддържане на здравето.

Произход

Куркумата е растение от семейство (Zingiberaceae). Името на този растителен вид идва от термина „кункумин“. Терминът произлиза от шафран, жълт цвят на коренището на куркумата. Откъде произлиза растението, не е ясно доказано. Въпреки това, повечето експерти предполагат, че растенията идват от грапавите планински райони в Южна Азия.

Куркумата сега се отглежда в много други региони. Големи площи могат да бъдат намерени в Индонезия, Китай, Индийския субконтинент и в тропиците на Южна Америка. Дори има начини, по които можете да отглеждате и това специално растение в Европа. Куркумата е сред магическите дарове на природата, които крият в себе си неподозирана сила.

Коренището на куркумата основно напомня на основата на джинджифила. Израстването става или близо до земята или напълно под земята. Коренът се нарича също коренище поради корените на издънката и често подземното местоположение. За разлика от джинджифила, основата на растението куркума има много интензивен, почти ярко жълт цвят. По отношение на външния вид куркумата като цяло се представя като тревисто растение, което се счита за изключително устойчиво. Растението се характеризира с образуването на силно разклонени коренища, които действат като органи за оцеляване и развиват в краищата си грудки. Корените показват – в допълнение към интензивното си жълто оцветяване, (понякога с повече оранжев цвят) цилиндрична форма.

Листата или части от тях не са годни за консумация. За храна се използва само коренището. Обелените коренища се считат за изключително ароматни и вкусни. Затова можете да използвате куркумата като подправка, за която се твърди, че има енергизиращ и прочистващ ефект. Това специално растение все повече се използва в аюрведичната кухня. Това традиционно се дължи на пречистващата сила на растението, за която се казва, че играе важна роля в аюрведическото учение. В тази връзка това специално растение се съдържа и в аюрведичната лечебна напитка с характерното име „Златно мляко“.
В Индия куркумата може да се намери в многобройни класически ястия, като индийско къри, пържени ястия от патладжан или подобни ястия със зеленчуци. Същата картина е налична и в Мароко. Куркумата също е много популярна в северноафриканската страна и се използва за добавяне на вкус към многобройни ястия. Но и в европейските кухни все повече готвачи разчитат на куркумата като ароматна подправка.

Например италианското тесто се рафинира с куркума. Куркумата може да се използва и като ароматна подправка за пюре. Ароматите наистина са уникални, когато се нагрява куркума. Когато изсъхне, растението осигурява леко земен, горчив и изключително пикантен вкус.
Ако не използвате куркума под формата на прах, но желаете да се насладите на растението, трябва да сте подготвени за леко парещ вкус. За разлика от шафрана, който също е оцветен в жълто, куркумата е много по-евтина. Ето защо куркумата често се използва в западната кухня като евтино алтернативно решение на шафрана. Въпреки това, куркумата обикновено изисква тъмно място за съхранение, тъй като подправката бързо губи аромата си, когато е изложена на светлина и цветът бързо избледнява. Дългото съхранение също не е препоръчително, тъй като това има подобни ефекти. Куркумата може да се използва като подправка както в прясна, така и в прахообразна форма. Куркумата се предлага прясна в магазините за биологично производство, но също така и в някои супермаркети. Реколтата обаче се използва като смлян прах. Куркумата също е солиден и важен компонент от смесите с подправки къри.

Куркумата предлага множество различни съставки и химически компоненти. Присъстват до три процента от активната съставка или багрилото куркумин и около пет процента етерични масла. Последните се състоят до голяма степен от така наречените сесквитерпени и монотерпени. Антиалергичните сесквитерпени разкриват противовъзпалителни и подхранващи свойства. Според проучванията се казва, че сесквитерпените имат положителен ефект върху нервната система и мускулите. Освен това задръстванията в лимфната система могат да бъдат елиминирани.
За разлика от тях монотерпени, химически съединения в групата на терпени, се отличават като дозатори за аромат. Те практически осигуряват ароматни аромати; например монотерпените също са важен компонент в аромата на розите. Козметичната, фармацевтичната и хранителната промишленост отдавна разчитат на монотерпени. Монотерпе може да се намери особено в цитрусовите плодове, но също и в подправки като кориандър или кимион. Освен етеричните масла, куркуминът и различните химични компоненти, куркумата има и някои общи съставки. Протеините, захарта и смолите са особено заслужаващи да бъдат споменати тук.

Укрепването на здравето става все по-важно

В близкото минало около растението куркума се е появил истински свръх. Това се дължи главно на свойствата на растителните видове и свързаните с тях предимства. В Индия и други далечни страни изключително жълтото растение е мощен природен ресурс от хиляди години, предизвиквайки множество положителни ефекти.
Но дори и в местните ширини растението или коренището все повече се хвали като подправката на живота. Въпреки това, куркумата все още е известна главно като ароматна подправка в Европа, докато ефектът върху благосъстоянието и здравето едва постепенно влиза във фокус. Това се дължи най-вече на багрилото куркумин, който е отговорен за цвят между интензивно жълто и тъмно оранжево. Това багрило има обозначението E 100 и се използва в много храни, видове колбаси, маргарин, горчица. През годините това багрило многократно е било обект на изрични лабораторни изследвания. Изумителните свойства и атрибути са идентифицирани и документирани. 

Колкото повече ползите за здравето от куркумин или куркума са на фокус, толкова повече препарати от куркума се пускат на пазара. Тук винаги трябва ясно да отделяте житото от плявата. Дори е необходимо да бъдете внимателни, защото някои препарати понякога имат доста негативен ефект. Например, комбинацията от пиперин и куркума всъщност се счита за особено благоприятна за здравето, тъй като ефектът на куркумин или съответната бионаличност се увеличава. По същество това е абсолютно правилно. Подобно увеличение обаче се осъществява само в изключително малка степен. Пиперинът може също да повлияе на абсорбцията и метаболизма на определени лекарства, като по този начин увеличава възможните странични ефекти.
Не бива също да си позволявате да се увличате от объркващи или дори неверни твърдения относно закупуването на съмнителни продукти на куркума.
Например, някои препарати рекламират, че имат особено висок дял куркумин. Но това изобщо не е релевантен аспект. Тъй като решаващият фактор за положителната полза е скоростта на абсорбция на организма, която се нарича бионаличност. В някои случаи съответните продукти флиртуват с изключително високи темпове на повишаване на бионаличността. Тук също трябва да обърнете голямо внимание. Тъй като увеличенията над 185 пъти нямат разбираем или дори научно доказан ефект.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ БИО КУРКУМАТА НА Phytholistic® Acurmin®?

Иновативна Phytholistic Био Куркума е първият холистичен екстракт от куркума, който отразява целия корен на куркума и постига особено високо съдържание на куркумин по естествен път.

Бързо достъпен: Органичният екстракт има 40 пъти по-висока бионаличност в сравнение с естествената куркума. Това се увеличава естествено, без да се използва черен пипер (пиперин).

Подробности – Органичните капсули от куркума съчетават разнообразие от над 235 растителни вещества от куркума. Две капсули (дневна доза) съдържат еквивалента на 23 g. прясна куркума от органично отглеждане.

Качество – Веганските капсули с куркума са произведени в Германия с oncotrition във фармацевтично качество, така че да сте надеждно снабдени с висококачествена куркума.

Без добавки – Био куркумата Cellavent е куркума с пълен спектър. Чистият органичен куркумин не съдържа никакви добавки, аромати или добавки като пиперин и гамациклодекстрин.

Защо Acurmin Био куркума на Phytholistic?
ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ – Холистичната сила на куркумата, комбинирана в Acurmin Phytholistic. Нашите органични капсули от куркума предлагат пълния синергичен растителен спектър от прясна куркума в силно концентрирана форма с над 200 биоактивни вещества от куркума.
ВИСОКО КОНЦЕНТРИРАН ЗА НАЙ-ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ – Със съдържание над средното ниво на куркуминоид от 300 mg на ден, включително 255 mg куркумин и 45 mg бисдеметокси и деметокси куркумин.
ПОДОБРЕНА БИОНАЛИЧНОСТ – Acurmin Phytholistic превъзхожда конвенционалните препарати от куркума по много начини, включително нейната над 40-кратно повишена бионаличност – всичко това без използването на дразнещ черен пипер или пиперин.
УНИКАЛНА ОРГАНИЧНА КУРКУМА С ПЪЛЕН СПЕКТЪР – 100% натурални капсули от куркума с убедително органично качество. Специален 3-степенен процес на екстракция запазва ценната растителна матрица от жизненоважни вещества.
БЕЗ ДОБАВКИ – Нашите органични капсули с куркума са вегански и не съдържат добавки като пипер или пиперин. Всяка капсула се проверява за фалшив синтетичен куркумин с радиовъглероден метод C-14 и се съхранява в тъмни аптечни буркани за най-високо качество. Суровината е сертифицирана като органична съгласно инспекционния орган DE-ÖKO-006, C-14 тествана и анализирана и сертифицирана на партиди за други качествени параметри и примеси от независима лаборатория.


ВАШИЯТ ЕКСПЕРТ ПО КУРКУМА – Нашата марка куркума е лидер на пазара повече от десетилетие с повече от 1 милион доволни клиенти. В сътрудничество с експертите от Oncotrition ние поставяме най-високите стандарти за качество и безопасност. Куркумата е толкова индивидуална, колкото и вашите нужди – доверете се на експерта.

Специални процеси на екстракция за най-високо качество
Благодарение на специалния 3-степенен процес на екстракция успяваме да запазим холистичния комплекс и по този начин всички важни съставки на органичната куркума. Всяка от нашите партиди е тествана C14, така че ви гарантираме висококачествен и безопасен органичен продукт с куркума. Произведено в Германия по фармацевтични стандарти.

Phytholistic® Био куркума постига 40-кратна бионаличност единствено чрез своите естествени вещества. Продуктът е първият холистичен екстракт от куркума в света от биологично високо качество. Използвайки целия корен от куркума, Phytholistic® куркума има особено високо съдържание на куркуминоиди (куркумин).

Подобрената бионаличност може да се постигне чрез взаимодействие на различните растителни вещества. Производството става без синтетични пълнители и спомагателни материали. Не се добавят добавки, като пиперин (черен пипер).

Leave a Comment

Shopping Cart