Сертификати

Компания Sanatur GmbH се задължава да спазва приложимите насоки на Naturland и процедурите за сертифициране, които се проверяват поне веднъж годишно.

След оценка на всички необходими документи за сертифициране, комисията за сертифициране Naturland потвърждава, че обработката и търговията се извършва в съответствие със стандартите на Naturland.

Naturland стандартите са стандарти за сертифициране за биологично производство и преработка, със задължителни спецификации за социална отговорност на всички нива на сертифициране от Naturland.

Съгласно чл. 42 от основния регламент на ЕО (ЕО) с № 834/2007 за микроводораслите.
Ако има подробни производствени разпоредби, се прилагат разпоредбите за етикетиране по чл. 23
гореспоменатите продукти се рекламират, както следва, например: „Екологични според приложимите насоки на Naturland, Германия“.

Гореспоменатите насоки на Naturland за микроводораслите са признати на национално ниво.
Бихме искали да отбележим, че продуктите, изброени в този сертификат изключително са по
основния регламент на ЕО (ЕО) № 834/2007, чл. 33(2) или член 33(3) или съгласно Регламент (ЕО) № 1235/2008 на
комисията, чл. 19 може да се внася в ЕС.

sertificate-1Изтегляне

Сертификат по Регламент (EO) No. 834/2007 на Европейския съюз

Европейско право, относимо към биологичното производство:

През 2007 г. Европейският съвет на министрите на земеделието се споразумя за нов Регламент (ЕО) No. 834/2007 за определяне на принципите, целите и общите правила за биологично производство и определяне на начина, биологични продукти е трябвало да бъдат етикетирани.

Регламентът постави нов курс за развитие на биологичното земеделие допълнително, със следните цели:

– устойчиви системи за култивиране

– разнообразие от висококачествени продукти.

– голям акцент върху опазването на околната среда

– повече внимание на биологичното разнообразие

– високи стандарти за защита на животните

– доверието на потребителите

– защита на интересите на потребителите.

Биологичното производство уважава естествените системи и цикли. Биологичните и механични производствени процеси и производството, свързано с обработка на земята трябва да се използват за постигане на устойчивост, без да се прибягва до генетично модифицирани организми (ГМО).

В биологичното земеделие, затворени цикли, които използват вътрешни ресурси и суровини са предпочитани пред отворените цикли на базата на външни ресурси. Ако последните се използват, те трябва да използват:

– органични материали от други биологични стопанства

– естествени вещества

– материали, получени по естествен път, или

– минерални торове с ниска разтворимост.

По изключение, обаче, синтетични ресурси и суровини могат да бъдат допустими, ако няма подходящи алтернативи. Такива продукти, които трябва да бъдат проверени от контролните органи преди разрешение за производство, са изброени в приложенията към регламента за прилагане (Регламент (ЕО) No. 889/2008).

Етикетиране органични продукти

Продуктите могат да бъдат етикетирани с „био“, само ако най-малко 95% от техните селскостопански съставки отговарят на необходимите стандарти. В не-био продукти, съставките, които отговарят на стандартите за биологично производство, могат да бъдат посочени като биологични. За да се гарантира доверието на потребителите, трябва да бъде предоставен на кодовия номер на сертифициращата организация.

Биологичното производство забранява използването на генетично модифицирани организми в производните продукти. Въпреки това, в регламента относно генетично модифицираните храни и фуражи е определен праг (0,9%), при който, съдържанието на ГМО на даден продукт не трябва да бъде посочен. Продукти със съдържание на ГМО под този праг може да бъдат определени като биологични.

От 1 юли 2010 г, производителите на пакетирани биологични продукти, съгласно законодателството на ЕС са задължени да използват биологичното лого на ЕС. Това не е задължително изискване за органични продукти от страни извън ЕС. Когато се използва биологичното лого на ЕС, трябва да бъде посочено мястото, където са били произведени всички отглеждани съставки.

Въведена през 2003 г., спецификацията на стандартите е изготвена със съдействието на всички заинтересовани страни по веригата – експерти, доставчици, производители, дистрибутори, потребители и организации за развитие.

 

Ecocert
Естествени почистващи продукти
Естествени храни
Естествени хранителни добавки
Стандартни естествени почистващи продукти Ecocert
Естествени почистващи препарати
Естествени продукти

Сертификацията за натурални продукти и почистващи продукти позволява да бъдат комерсиализирани по целия свят.

Сертификацията за натурални почистващи продукти гарантира:
-екологично чисти производствени и преработвателни процеси
-насърчаване на използването на естествени или органични съставки
-отговорно управление на природните ресурси
-забрана на повечето нефтохимически съставки

Сертифицирането чрез независим сертифициращ орган като Ecocert, позволява да се показва споменаването на „Натурален перилен препарат“ с етикета.
2 нива на етикетиране: за етикети за натурални почистващи препарати.

За почистващи препарати
Подчертаване на всички съставки от естествен произход:
-Максимум 5% синтетични съставки в ограничителния списък
-Върху продукта не е разрешено изявление за риск за околната среда

За етикети с натурални продукти и почистващи препарати, които са произведени с органични съставки:
Минимум 95% от съставките са от естествен произход
Минимум 10% от съставките са органични

Върху продукта не е разрешено изявление за риск.
Сертификацията за натурални продукти и почистващи продукти е предназначена за производители на суровини, производители на марки продукти за грижа за здравето и дома.

Натурална и био козметика
Ecocert е първата сертифицираща агенция, която разработи стандартите за „натурална и био козметика”.

 

Въведена през 2003 г., спецификацията на стандартите е изготвена със съдействието на всички заинтересовани страни по веригата – експерти, доставчици, производители, дистрибутори, потребители и организации за развитие. В момента, Ecocert поддържа и ръководи процесите по сертифициране в повече от 1000 компании.
Основни принципи на стандарта Ecocert – за да се осигури по-екологично чист козметичен продукт, стандартът Ecocert определя :

1. Използването на съставки, получени от възобновяеми източници произведени чрез екологично чисти процеси.
Затова Ecocert проверява стриктно за наличие на: ГМО, парабени, феноксиетанол, наночастици, силиций, PEG, синтетични аромати и оцветители, съставки от животински произход (освен, ако не е естествено произведено от тях: мляко, мед и т.н.). Биоразградимо или рециклируемо качество на опаковките.

2. Наличието на минимален праг от естествени съставки от биологично земеделие, за да се стигне до получаване на сертификация:
За двата лейбъла, Ecocert Standard залага, не по-малко от 95% от всички съставки да бъдат от естествен произход.

За етикет „натурален и органичен козметичен продукт”: лого – био-козметика
Минимум 95% от всички растителни съставки във формулата и най-малко 10% от всички съставки от теглото трябва да са получени от биологично земеделие.
За етикет „натурална козметика”

Минимум 50% от всички растителни съставки във формулата и най-малко 5% от всички съставки от теглото трябва да са получени от биологично земеделие.
Някои съставки много често срещани в козметиката (вода, соли, минерали ), не могат да бъдат сертифицирани като биологични, защото те не са със земеделски произход. Например, шампоани и някои кремове, предимно съставени от вода, съдържат между 10% и 40% био съставки и винаги 95% естествени съставки.

3. Проверки на място се извършват от одитор на Ecocert.

Биологичният печат съгласно Регламента за биологично земеделие на ЕС гарантира, че нашите суровини отговарят във всяко отношение с изискванията на законовите разпоредби за биологично земеделие.

 

Това също означава, че произходът на нашите суровини, както и нашето производствено предприятие се контролират стриктно редовно. Този печат символизира качество и безопасност в хармония с природата.

Нашите суровини могат да се използват в биологично производство съгласно наредби (EG) № 834/2007 и (EG) 889/2008. Сертифициран и контролиран от ABCERT AG (DE-Öko-Kontrollstelle).

Oncotrition – Силният изследователски партньор

 

Oncotrition е институт, който отделя специално внимание за изследване на всеки определен продукт като отделен.

Института за клетъчна терапия и имунология Fraunhofer (IZI) се намира в Лайпциг, Германия.
Фокусът на дейността е върху изследване на диетични хранителни стратегии за предотвратяване на кахексия и разработване на стратегии за предотвратяване на тумори и ракови заболявания.

Екипът на Др.Андреас Шуберт (биология) идентифицира билкови съставки, които имат положителен ефект върху имунната система и като естествени препарати са от полза за човешкото здраве.

Apotheke.BLOG

Множество награди и препоръки от експерти

 

Acurmin® PLUS се оценява с оценка най-висока в Германия „много добър“! Това се потвърждава от няколко независими организации.

Acurmin® PLUS също е добре познат на лекарите и е най-продаван продукт в аптеките в Германия със собствен фармацевтичен централен номер (PZN). Често се препоръчва като допълнителна подкрепа при лечението на различни заболявания.

Mizell® Куркума

Доверете се на оригиналната куркума Mizell®

 

✓Дългогодишни изследвания в Института Фраунхофер, Лайпциг
✓Максимална толерантност: безопасно и лесно смилаемо без пиперин
✓Максимална бионаличност: >184 пъти при дългосрочно предлагане
✓ Оптимален прием чрез малки червени меки капсули (15 мм)
✓Първата в света C-14 със сертификат Mizell® куркума от фармацевтичното производство

Екологичен сертификат

umwelt_zertifikat_gruenerpunkt_purerootsИзтегляне

Сертификацията Naturland включва следните продукти*:
Органична Хлорела Naturland на прах, Органична Хлорела Naturland таблетки,
Органична Спирулина Naturland на прах, Органична Спирулина Naturland таблетки

Компанията GSE-Vertrieb се задължава да спазва приложимите насоки на Naturland и процедурите за сертифициране, които се проверяват поне веднъж годишно.
След оценка на всички необходими документи за сертифициране, Naturland потвърждава
признаване, че обработката или търговията се извършват в съответствие със стандартите на Naturland.

Naturland стандартите са стандарти за сертифициране за биологично производство и преработка, със задължителни спецификации за социална отговорност на всички нива на сертифициране от Naturland.

Съгласно чл. 42 от основния регламент на ЕО (ЕО) с № 834/2007 за микроводораслите.
Ако има подробни производствени разпоредби, се прилагат разпоредбите за етикетиране по чл. 23
гореспоменатите продукти се рекламират, както следва, например: „Екологични според приложимите насоки на Naturland, Германия“.

Гореспоменатите насоки на Naturland за микроводораслите са признати на национално ниво.
Бихме искали да отбележим, че продуктите, изброени в този сертификат изключително са по
основния регламент на ЕО (ЕО) № 834/2007, чл. 33(2) или член 33(3) или съгласно Регламент (ЕО) № 1235/2008 на
комисията, чл. 19 може да се внася в ЕС.

naturland-zertifikat_purerootsИзтегляне

Гаранция за качество

haccp_zertifikat_2020-2023_de-purerootsИзтегляне

ECOCERT GSE-VERTRIEB

bescheinigung_deИзтегляне

GSE-VERTRIEB

vegan-trademark_certificate-of-registration_2020-2021Изтегляне

Екологичен сертификат

5497676_umweltzertifikat_purerootsИзтегляне

Университет Хоенхайм

Немската фирма Cellavent Healthcare GmbH работи съвместно с университет Хоенхайм
по различни поръчани изследователски проекти.

IFA
За лекарствени продукти (IFA). В резултат на това всички продукти на немската фирма Cellavent Healthcare GmbH са снабдени с така наречения „Номер на фармацевтичен център“ (PZN) Pharmazentralnummer (PZN) и могат да бъдат поръчани на практика във всяка аптека в Германия.
Институт Kurz
Всички продукти на немската фирма Cellavent Healthcare GmbH не се анализират само в тяхната вътрешна лаборатория, а по-скоро в известния и най- признат институт Kurz. Изпраща се всяка партида, която се произвежда, и се проверява много строго за наличие на пестициди и тежки метали. Чувствайте се свободни да се свържете с нас, ако имате нужда от допълнителна информация по въпроса за качеството на всеки един продукт.
Friends of the sea
Приятели на морето
Продуктите на немската фирма Cellavent Healthcare GmbH от рибено масло са сертифицирани по FOS. Това е организация с нестопанска цел, която се застъпва за опазването на морските местообитания чрез въвеждане на морски защитени зони и щадящи методи за риболов, например чрез избягване на траловите мрежи. Прилагането на стандартите се проверява редовно на място от Грийнпийс и много други компании.

A•B•Cert
ABCert е основния доставчик на немската фирма Cellavent Healthcare GmbH за сертификационни услуги, когато става въпрос за биологични продукти. Това означава, че се преминава през годишен (понякога необявен) одит и интензивно се проверява дали продуктите отговарят на екологичните изисквания. Cellavent Healthcare е сертифициран под номер на био код: DE-NW-006-24844-BCD

Shopping Cart